den gamla goda tiden

Jaa det var mycket godare glass förr itiden, när vi typ va sådär en 4 - 5 år :)
puckstång va den godaste jävla glassen som fanns.
å va får vi drass med nu? joo jävla solero å skit,hahaha.
ikväll ska jag käka ananas paj, plugga Ekoligi, försöka komma på nått att prata på på engelskan, och öva på föredraget tills imorgon. ojojoj, å här sitter ja å tuggar fragga. tss

oh my


gb


last day of the week

Hey

har inte skrivit så mycket den här veckan inte, har inte haft sån rolig vecka heller så!!
men det var roligt i torsdags, eller ja det va trevligt som fan hos Maria, mkt kul att vi tagit upp kontakten igen.
Helg har rusat iväg som vanligt, har lyckats åka till hälla 3 ggr tillpåköpet ;}
imorgon är det skola, plus att det är naturkunskapsprov på onsdag - jo jag ska börja plugga imorgon.
sedan ett gamallt prov sen förra året i företagsekonomi A, så jag kan få G i den kursen
men nästa vecka kan nog blir rätt så sköjj,
fredag SOFIE fest? eller? :) yes ölaa ölaa
lördag LISA 18års fest rajj rajj ölaaölaa


men nu ska mina tankar återgå till läxor skola å helvetttteee!!



Hanny thing


Klubbar, trender och droger

Debatten kring danstillställningar som acidpartyn och rave är kraftigt inflammerad av drogdebatten. Den underjordiska danskulturen är under inga omständigheter drogförhärligande. Ibland kan dock dessvärre människorna som vistas där vara spaceade haschtomtar. Det huvudsakliga syftet med dansarrangemangen är och förblir dock dans och musik. Ursprungligen var acidpartyn helt drogfria tillställningar.

Redan under det sena 80-talet hakade diskoteken på Ibiza på acidhousetrenden och skapade sin egen variant, balearic beat, en blandning mellan house, flamenco(!) och en del andra stilar, främst förknippad med artisten Paul Oakenfold. Till Ibiza åker framför allt rika människor, främst från England, och där finns droger i överflöd.

Anledningen till att acidhouse och technorave förknippas med droger är alltså att de som redan innan acidpartynas tid tyckte om att festa hela nätterna tog med sig sina konstiga modedroger när de gick på acidpartyn. Speciellt "designer-drogen" ecstacy, ett slags mellanting av amfetamin och LSD, har figurerat i media. Ecstacy är egentligen en "yuppie-drog", som blivit en sorts exklusiv marijuana för rika överklassmänniskor. Ursprungligen var det ett bantningspreparat. Störst skuld i acid- och ravekulturens drogstämpel har utan tvivel Engelska överklassungdomar. Drogerna solkade ned ryktet för alla de livliga house-klubbarna kring Manchester, och stämpeln sitter i än.

Icke desto mindre förekommer ecstacy, amfetamin och kokain på en del raveliknande tillställningar. Som man kunde vänta sig verkar det förekomma mer på rent kommersiella danstillställningar dit "innefolk" som vill hänga med i den nya kulturen dras. Entusiaster på små technoklubbar tycker för det mesta att ecstacy är ett ofog som förstör technokulturens rykte. Men eftersom allt förbjudet dessvärre också är "rebelliskt" har drogerna spritt sig till flera acid- och technoklubbar. Även svenska sådana. Den puckade medelrebellen tror som vanligt att man är en riktig outsider först när man knarkar knark. Självständigt tänkande är aldrig populärt i konforma grupper. Kort sagt: de ravare som har något i huvudet håller sig borta från drogerna, och de som inget begriper tycker såklart att det är skithäftigt. (Nej, det är sant - människor lär sig aldrig.)

Stora klubbar finns det gott om i storstäderna. Det är kitschigt, väl inrett med elaka dörrvakter och en ganska lång kö utanför oavsett om det är fullt därinne eller ej. (För att skapa ett publiksug, givetvis.) Det är här inte frågan om att stödja någon subkultur även om många diskjockeyer från den underjordiska scenen får chansen att göra sig en hacka på dessa klubbar. Droger intas på toaletterna.

Skräcken i folkhemmet är total. Ungdomarnas stackars föräldrar minns nämligen med fasa några år i slutet på 60-talet då de själva drogs med av vinden från San Francisco, rökte Marijhuana och Hasch och provade LSD. Det är det inte många som vill erkänna idag, men skräcken för att de egna barnen skall göra samma sak är genuin. Huvudgrejen då var att protestera mot vietnamkriget och samhället, och huvudsaken nu är att dansa och ha kul. Ravare behöver inte politik som ursäkt för att träffas och ha roligt. Droger är en bisak och inte alls så omfattande som media vill få det att framstå. Skräck och missförstånd förstorar ofta upp problemet till bizarra proportioner.

Något ravare däremot gärna sysslar med är såkallade smarta drycker (eng: smart drinks) - energigivande preparat som hjälper ravedansare att hålla igång länge, länge. För det mesta rör det sig om preparat som man kan hitta i vilken hälsokost- eller dagligvaruaffär som helst, fast med andra etiketter. Det finns ingen anledning att misstänka att detta skulle vara farligt - medelålders svenskar har ätit pillren i årtionden utan att ta skada. Något värre är dock tendensen att blanda in receptbelagda läkemedel, något som speciellt cyberpunkare kan få för sig. (Mer om dessa i nästa kapitel.) De flesta "larm" om droger på ravefester beror på att journalister gått på någon tillställning och sett dessa sockerpiller och läskedrycker stå framme i baren, ofta insvepta i något grällt färgat papper eller aluminumfolie, vilket givetvis ser jättehemskt ut. När man intervjuar ungdomar som varit på rave svarar de säker "ja" på frågan om de har tagit extacy, fast de i själva verket käkat Kan Jang. Så kan det gå.

Någon debattör har försökt göra gällande att dansen i sig skulle kunna vara skadlig. Påståendet att förmågan till extatisk dans - något som finns inbränt i våra gener sedan tusentals år - skulle vara farlig, faller på sin egen dumhet. Ett sådant påstående är då snarare ett uttryck för konservativa kulturvärderingar eller ren främlingsfientlighet, något som verkar vara utmärkande för många "tyckare". Uppenbarligen måste alla som inte går på vanliga diskon och lyssnar på Gyllene Tiders sommartider för 18803:e gången och dricker sig fulla som as, och som inte går till ett dansställe enbart i syftet att finna en sängkamrat, ha något fuffens på gång... Noll koll, kort sagt.

Även i Sverige har vettskrämda poliser upplöst ravefester helt utan anledning, i total okunskap om hur underjordisk kultur fungerar. En del polisingripanden mot ravefester liknar mest etisk rasism - av samma slag som när tulltjänstemän och butikskontrollanter kategoriskt förföljer människor med udda klädsel eller hudfärg. Somliga poliser är uppenbarligen svaga för stereotypier.

Orsaken till det kulturella fenomenet rave är att själva dansen på de kommersiella danstillställningarna blivit något sekundärt. Arrangörerna är mer intresserade av att sälja så mycket öl och sprit som möjligt och besökarna är mer ute efter att ragga och kröka än att dansa. Dansens egenvärde har försummats.

Tanken har slagit mig att det kanske rent av är bra att ravekulturen har dåligt rykte. Det hindrar folk med enbart kommersiella intressen att annonsera om stora ravefester och därmed kommersiallisera den vitala och underjordiska technokulturen. Ibland verkar det till och med som om ravare är en smula roade av att vara illa sedda, att man identifierat sig med underjorden. I Sverige har ravekulturens dåliga rykte bara fått ett resultat: det lockar ungdomar till festerna.

hon är min solstråle hon är....

Sofie Skördetröska

hon är min älskade vän som brummar runt på åkern
hon skördar allt hon ser och det enda hon gör är att le
man tankar henne med renaste socker och hon strålar som en sol,
 Hon är det sötaste som finns hon är min underbara vän
Hon är min Skördetröska
Hon är min Sofie
Man kan inte få en bättre vän en min skördetröska
Jag får åka på henne varje dag, hon släpper ine ut giftiga avgaser.
Hon har ett hjärta av guld.
Hon är Min nya fina Skördetröska.
Hon heter Sofie Eriksson.

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3



bruuuumm brummm

Idag har jag skrivit in mej på körskolan, dock så börjar itne första teorilektionen förrns den 28 Augusti.
Tänkte ta min första körlektion om 3 veckor ungefär, lite läskigt är det ju!!
Mitt mål är att få körkort innan årets slut

Önska mej lycka till nu då ;]

Hanny goes for carola, haderajan as well.

Idag har jag absolut inget att skriva om, den enda anledningen är att Lina hade gått in på min blogg ca 56678 ggr å varje gång fick hon se mitt feta tryne med rabarber blad, haha, kanske lite tråkigt i längden. Hon tyckte dt var dags med ett nytt inlägg, har har du ett! höhö..
Eller ja vet faktiskt en sak jag kan skriva...
pappa fick hem sin nya bil i onsdags, och det är inte en toyota ;) härligt att köra en helt ny bil.. övningsköringen bli så mycket lättare då!!
 Haderajan koko som ja tjööt, koko jag blir så full på en öl, kokoo.. haderajan koko som en  cigg kokoo, hon bjuder sej själv på ett ligg kokoo. haderajan kokoo hejå hå kokoo jag kunde ju nästan inte stå kokoo haderajan kokoo ja e full kokoo dena sången gör jag på inpuls kokoo, låt inte dej luras av det, kokoo jag ska nog aldrig dricka mer kokoo!!! haha jag bara driver... Hoppas du njutit av din läsning lini min älskade vän!!!

helgen har varit bra... och vad hände....
[X] druckit öl med vännerna
[X] Vart på krogen
[X] Kollat på melodifestivalen
[  ] inte haft  nån ångest
[X] Övningskört
[  ] Inte xxxx (förlåt förfan)

Men annars så har helgen varit jätte bra, förutom några snesteg och orättvisor
men på det stora så jaa helt okej.
På tal om melodifestivalen så tycker jag inte att rätt låt vann,
blää hatar sån rock fyfan fyfan hata hata hata hata hata hata....
däremot så tycker jag Carola gjortde grymt bra ifrån sej, hon är faktiskt JÄTTE BRA!!!
tro det eller ej men hanna kan faktiskt ocksp gilla sån " vanlig " musik, har faktiskt varit på konsert med henne, den v aockså grymt bra... så jaa Hanna Eriksson kan också lyssna på Carola!!
Å hata Island, haha.. bara massa skitsnack om carola.. å låten va ju inte heller nå bra.
Heja publiken som buuuaa!!
hoppas ja inte får nå jobbiga frågot i skolan nu efter detta, hahahahahaha bara skoja!
men jaa hon ska iaf vara glad över sin insats och 5:e plats är ju inte så dåligt det heller. men ja hon kunde gått vunnit, damnut, Hanny coes for carola, haderajan as well! höhö
Danmark var också grymt bra, typisk sån låt som kommer spelas på joar.
Rumänien, Ukraina och Rysslnad var också bra!!
Och nästan alla av dem, tror jag, kvara in, så dt är nog inte så dumt att göra det heller.
jaja. Får väl se nästa år då, grattis finland, tervetolla marmaris molla :P eller nåt.
haha.



ciao
[ tack sofie du är helt underbar ]




TRAANSS





underbart

Sommaren börja börsvinna, fast den kommer  nog tillbaka snart.

tääbäärber


helgen har varit jätte rolig, trevligt som fan i fredags, tack till alla som kom, haha plus mamma :P mad woman! ;P

dt är jätte skönt att jag har fått så bra kontakt med linda å elli på så kort tid, jag tycker verkligen om dem, totaly cooly schööna brudar!höhö

igår så va man ju inte så pigg på morgonen nej, frukosten bestod av kebab o godis. milo skulle klippas, men ja somande i bilden påväg dit, pappa å jag skulle ut å käka på kvällen, haha , nej så blev dt inte heller, jag var för trött, somna kl 5 å vakna kl 8, lite mer godis å enn film, sen så va det bara att sova igen. höhö, happy hanny!!!
intressant helg va ?

Nu är kl snart halv 1, å om 1 halvtimme ska jag va hos hannah :) jag är trött å hugrig.

men just nu känns allt så underbart, jag har mina vänner å jag har kärleken!

höh, ehh, ähhh bajs.
ciao



jackii

sötii

Jag vill ha en till hund!!
jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill

d,opt

längtar tillbaka

hhh

OJ va jag längtar tillbaka till thailand, det var så härligt där.
alla gillade verkligen trance där, det spelades överallt, det var riktiga jungel-rave partyn där, så hääärligt för en sån som mej..
det som va galet bra var att allt va galet billigt, som spacetribe å annat, helt sjukt snygag inhemska modeller på  " hippie kläder " också...
yes, FULL MOON PARTY IS THE SHIT

fffuulllllmm

idag som de senare dagnarna har det varit galet vamt,
å jag börjar bli brun också..
imorgon är det sista dagen i kolan för denna vecka :D
hoppas på bra väder nu tjejer tills på fredan, ja då ska vi grilla ,spela öl spelet, dricak öl, å umgås å hadet trevligt :D - öla öla öla öla öla.
snart ska jag ute med pappa, å ikväll ska jag ge lill lördagen sitt rätta ansikte.


ciao


vi är festfolk


Idag har Hannah och jag lyssnar på riktigt bra låtar och drömmt om bulgarien
Men det bästa som finns är FEST!!!!

ny bra låt...
BassHunter - festfolk
Och det är precis sån jag är!
yes

festfolk


Ses i amsterdam

Iknew that i aint nothing but a cooly girl

jaaaaag

Jag är så sommar kär!
tack till pappa för de fina sakerna du köpte.
Ikväll ska vi ut å kolla på en ny bil pappa kanske ska köpa , kul kul.

Nu är det bestämmt  BF flickor på fredag blir det grillfest å lite alkoholande ( ta med er öl ) ;)

LÄTT HADERAJAN!


.................





mitt sommarlov

Kirre// Om man är tjock så är det mer att älska
bra sagt tycker jag!



Det ska bli jävligt najs att gå på några skogsfester i sommar.

haha. Jag och Lina varr på stan idag, först käkade vi mat på mat o kakungen men inte nog med det så klämde man i sej en mjuk glass, öjöj!
Hanna o Lina: Genvägar e ofta  seeenväägar!




ölis

Sommarn är bra härlig, sitta i kloster en solig dag å knäcka en bira, :) haderajan förfan.


bul

Hanna och jag ska åka till bulgarien i sommar bara ta det lungt ligga på stranden, på kvällen ska vi väl inte göra så mycket, bara sitta på hotelltummet å mysa.... ELLER INTE!!!!!!!!!!!!

Hanny här blivit lite brun så ni vet!!

Hanny and the wailers

syster

Min syster och hennes son William.



HADERAJAN IGÅR!
Jo så v adet, i kloster det va mysigt.
jag , maria elli hanna sara louse mfl, as kalas!
hej hå för pommestallrik förfan!

höreshej

Sommar känslor



snart är det sommar!
Haderjan och jag vi är goda vänner.

och idag var det skola, kanske inte riktigt lika kul men dt funkar.
fan va skönt det ska bli med somarlov, hoppas på en del fester och festivaler - kom igen emma ;)
härligt att ligga i vackra bresse där det alltid är så rent och snyggt underbrt vatten som är turkos smaragd grönt ...eller inte.
idag var det härligt att gå på stan i solen jag unna mej lite kina mat i det vackra vädret.
jag kom lagom hem förrns det var dagt att gå ute ign, såå härligt. Sommarkänslor så det bara skriker om det. Hoppas på vackert väder imorgon så man kan sola sig ltie på lunchen.

Jag och Hannah Bääjerrstajjn i sommras , fyfan vilka minnen hörrö


för att jag/vi ska få lite vårkänslor så ska jag ha en BF mys-ÖLA  kväll.
och Jag ska laga mat, haha najsit fettsnål och väldigt gott, hahaha..
hoppas bara på att regnet ska dra sig tillbaka så vi kan sitta på terassen och lyssna på gyllne tider




Idag har jag vårshoppat lite , ett par trosor och en fin sommar tröja :)


Just det, tack den som sparka sönder våra stuprör på valborg, nu är det jag som måste betala det, Tack så jävla mycket!



btw: Elinor ligget fortfarande på eliten! skönast i stan!!



ÖLA

ölis


en BF helg skall snart fixas, Öla är vad som står på tur.
haderajan!



Cykla eller gå men åk aldrig Renault



 här har ni 3 saker som är VÄLDIGT beroende framkallande. cigg, godis och öl.
jag använda mej av alla 3 sakerna igår, damn hanna ; ]
haha. och en sak till, jag diggar Ellinor som bara fan,
så jävla skönt tjej, absolut av festfolks eliten... haderajan babe !!
som ni kanske märker så har jag direkt inget liv idag, väldigt tråkit måste jag säga.
kanske ska plugga då? nää så blir det nog inte
snart är det Sommar och då måste vissa saker uträttas
  • färga håret
  • ny garderob ( nästan klart )
  • sola
  • spara en jädrans massa pengar
fast nja det finns ju massa ner saker , men jag har fått emd dt viktigaste nu tycker jag :P haha.



jag känner en bot hon heter anna anna heter hon. den låten kan jag bara inte bli av med.
tacka vet jag haderajan!

ingen ågrän , ingn baksmälla , inte ledsen , inte glad. jävlar va skönt det var att vakana upp idag!
igår åkte jag bil med tessan
- tessan?
ja!
- cykla eller gå men åk aldrig Renault
(dom där bak) höhöhöhö

hanny for sure ®


millis



Jag och min milo

Psytrance för livet

  • osom - overgame
  • skazi and shiva - by the rivers
  • GMS - spliffpolitics
  • psycotic micro 
  • S - range
  • fungus funk 
  • dubble R.E.L
man ska väl ha en såndär låtlista som är så jätte intressant att läsa såklart!
så alla kan se mitt egocentriska musiklyssnade. väääldigt trevligt!



haderajan var det här!

haderajan var det här!

Joo, det har ju blivit en del haderajan på sista tiden.

men om jag ska vara ärlig så måste det nog bli ett uppehåll snart, haha.
igår var det valborg, vi var i uppsala och ölade. Det var faktiskt rätt mysigt.
festen på kvällen blev väl kanske inte så lyckad för gubbfan kom och slängde ut oss.
idag är det måndag och igentligen en sån dag man ska gå i skolan på, men det är ju första maj.
första dagen med bloggen och jag har ingen aning om vad detta är! haha.



Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0